Welkom in de roze klas!

Welkom allemaal,



Neem een kijkje in onze kleuterwereld en ga mee op avontuur!
Bekijk ook zeker de blog van de paarse klas aangezien we regelmatig samenwerken, gaat u ook hier foto's van uw kleuter terugvinden.




Alvast veel plezier!











donderdag 23 april 2020

Piraat Petro zit vast op zijn eiland... deel 3






























Ik heb van piraat Petro een mailtje gekregen. Hij vertelt dat er in onze klas wel hele stoere piraten zitten. Anir heeft zijn eiland getekend, Zoë is al op vlaggenzoektocht gegaan met een zelfgemaakte piratenhoed en Anas heeft appelsiensap gemaakt om nog een vele sterkere piraat te worden. Leen en Rayan zijn dan weer volop bezig om een nog slimmere piraten te worden.

Drijven en zinken

Piraat Petro wil jullie graag ook nog slimmer maken. Ik weet dat dat bijna niet kan maar in dit filmpje leert hij jullie het verschil tussen drijven en zinken.
Zoek thuis ook spulletjes die nat mogen worden en kijk of ze drijven of zinken.


Piratenboot bouwen

We hebben eigenlijk nog altijd geen boot gemaakt. Maak met stoelen, tafels, banken, lakens, tafels, dozen, … gelijk wat je kan vinden in huis of in de tuin, een heuse piratenboot.

Adem inhouden onder water

Normaal zouden jullie deze zwemoefening in het zwembad doen maar nu doen we ze gewoon thuis. Neem een bakje met water of ga in bad en probeer je hoofd zo lang mogelijk onder water te houden. Probeer ook eens je ogen open de te doen onder water. Misschien kom je wel een haai tegen 😉.

Piratenfeest

Het is bijna weekend dus dan is het tijd voor een feestje. Zet allemaal glazen water naast elkaar. Vul de glazen met water. Je mag zelf kiezen hoeveel maar er mag nergens evenveel water in zitten.
Nu ga je met een houten stokje op de glazen tikken (natuurlijk niet te hard) en je gaat horen dat elk glas een ander geluid maakt.


Het verhaal van kapitein bleekscheet

Er zijn stoere en minder stoere piraten net zoals kapitein bleekscheet. Of toch niet…
Je kan het verhaal beluisteren in de onderstaande link.

Een prettig weekend en tot volgende week
Juf Ine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten