Welkom in de roze klas!

Welkom allemaal,



Neem een kijkje in onze kleuterwereld en ga mee op avontuur!
Bekijk ook zeker de blog van de paarse klas aangezien we regelmatig samenwerken, gaat u ook hier foto's van uw kleuter terugvinden.




Alvast veel plezier!











zaterdag 11 april 2020

Stille Zaterdag en Pasen

Stille zaterdag 11 april 2020    
Het kruis
De soldaten brengen Jezus voor Pilatus, de Romeinse baas. Deze vindt eigenlijk dat Jezus onschuldig is, maar het volk wordt door de hogepriesters opgehitst en ze roepen hard dat Jezus doodgemaakt moet worden. ‘Hij zegt dat hij de koning van de Joden is. Maar we hebben geen koning’. En Pilatus veroordeelt Jezus ter dood. Jezus moet zijn kruis op zijn rug nemen en naar de berg Golgotha lopen. De soldaten bespotten hem. Ze zetten een krans van doornige takken als een kroon op zijn hoofd en trekken hem een paars kleed aan als een koningsmantel. ‘Kijk nou toch eens, nu ben je een echte koning’, lachen ze.
Dobbelen om zijn kleding
Jezus wordt aan het kruis geslagen. Zo ging dat toen met misdadigers. Eerst nemen ze hem zijn kleren af. Die verdelen ze onder elkaar door dobbelstenen te gooien. De winnaar mag de kleding van Jezus houden. Uren hangt Jezus aan het kruis. Dan wordt het aardedonker. Jezus bidt nog een keer tot God en sterft. De vrienden van Jezus halen zijn lichaam van het kruis en leggen het in een graf neer. Ze rollen er een hele zware steen voor. Verdrietig gaan ze naar huis.

Pasen 12 april 2020

De vrouwen in de graftuin
Vroeg in de ochtend gaan Maria van Magdala en twee andere vrouwen naar het graf van Jezus om zijn dode lichaam te verzorgen. Tot hun verbazing en schrik is de grote steen weggerold van het graf. Het graf is leeg. Dan zien ze plotseling twee mannen in stralend witte kleren. ‘Jezus is hier niet meer. Hij is opgestaan uit de dood’. De vrouwen waarschuwen de andere leerlingen. Ook zij zien de weggerolde steen en het lege graf. Ook zij durven het nu te geloven. De dood heeft niet het laatste woord, Jezus leeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten