Welkom in de roze klas!

Welkom allemaal,



Neem een kijkje in onze kleuterwereld en ga mee op avontuur!
Bekijk ook zeker de blog van de paarse klas aangezien we regelmatig samenwerken, gaat u ook hier foto's van uw kleuter terugvinden.




Alvast veel plezier!











dinsdag 19 mei 2020

Jan de dierenman...deel 5


Ik kreeg al een filmpje van Rayan die goed aan het meetellen is met het filmpje. Alles juist, knap geteld.

Olifantenrelaxatie

Ik denk dat de olifant wel iets meer eet dan vier of zeven brokjes. In het volgende filmpje word je omgetoverd tot een olifant. Sluit je ogen en je doe wat jan je vraagt op het filmpje.


Water spuiten zoals een olifant

De slurf van een olifant is eigenlijk een groot rietje. Er kan tot 8,5 liter water in zijn slurf. Dat zijn dus bijna 9 flessen water. Als al dat water dan in zijn slurf zit, spuit hij het terug uit over zijn grote lijf. Als hij liever wil drinken, zuigt hij zijn slurf vol en spuit het water dan leeg in zijn mond.

In onderstaand filmpje kan je zien dat de olifanten in het 1e deel water drinken en in het 2e water spuiten over hun rug.

Nu ga je met een rietje (onze slurf) het water eerst opzuigen en dan zo ver mogelijk spuiten. Probeer maar. Mama en papa gaan misschien liefst hebben dat je dit buiten doet ;).

Rijmen

In het volgende filmpje gaan we eens proberen rijmen op olifant, papegaai en kangoeroe.


Kai-mook gaat verhuizen

Kai-mook is de 1e olifant die geboren is in Belgiƫ. Dat was toen heel speciaal. Hij woonde in de zoo van Antwerpen maar nu in Planckendael. In het volgende verhaal vertellen ze hier over.

Veel plezier en tot de volgende keer
Juf Lise, juf Melissa en juf Ine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten