Welkom in de roze klas!

Welkom allemaal,



Neem een kijkje in onze kleuterwereld en ga mee op avontuur!
Bekijk ook zeker de blog van de paarse klas aangezien we regelmatig samenwerken, gaat u ook hier foto's van uw kleuter terugvinden.




Alvast veel plezier!











dinsdag 5 mei 2020

Mijn mama is een schat...deel 2


Welk feest is het zondag weer? Oh ja…moederdag. Een feest voor alle mama’s.

Kusjes voor mama

Beginnen doen we met een mamaverwenmomentje. Luister maar naar het filmpje.



Versje voor mama

Vandaag of morgen komt jullie mamaknutselpakket toe. Neem om te beginnen het kaartje met het versje. Nu ga je het kaart kleven met hartjes (Die zitten ook in een zakje). Misschien kan papa, broer of zus het al eens voorlezen voor jou maar zorg dat mama het nog niet hoort of ziet. Dat is pas voor zondag.

Cadeautje voor mama

Onze mama is onze schat dus krijgt ze een schat. Hier kan ze dan allemaal mooie spulletjes insteken. Als je dit cadeautje al gemaakt zou hebben in thema piraten, kan je het nog wat extra versieren of een verassing in steken. 

Anders zijn hier de stapjes:

1.       Schilder de eierdoos bruin. (De verf en het doosje zitten in je knutselpakket.)
2.       Als het droog is, kleef je de linten op de doos. Op de foto hebben ze gele verf i.p.v. linten gebruikt. Zorg dat de linten niet over de opening kleven of je schat gaat niet meer open. Kleven kan met lijm of plakband. (De linten zitten in je knutselpakket)
3.       Versier de schat met spullen die je thuis hebt. Misschien kan je er ook wel ‘VOOR MAMA VAN …’ of iets anders opschrijven. 
Mama’s en papa’s zorg dat de tekst die ze overschrijven in HOOFDLETTERS staat. De schrijfletters leren de kinderen pas in het 1e leerjaar.


Mama helpen

Soms is het ook wel eens tijd om de mama’s te helpen….



Mama kwijt

Tijdens het schooljaar hebben we geleerd: iedereen is anders, iedereen is uniek. Het liedje kan je nog eens beluisteren in de onderstaande link.

Wel, ook alle mama’s zijn anders en uniek. In het onderstaande verhaal hoor je hoe uiltje zijn mama eruit ziet.

Tot de volgende keer
juf Ine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten